Bestill overnatting på Vertshuset Røros

Rommene på Vertshuset Røros er fordelt på to bygg – Rammgården og Uldvarefabrikken.

I vår sjarmerende bakgård «Rammgården» overnatter du i gamle stabbur, portrom og på loft.
Rommene i det andre bygget Uldvarefabrikken fra 1914 har stor takhøyde og et mer moderne preg. Fabrikkens og Røros’ spennende historie legger rammene for rommenes interiør og utsmykning.

I både Rammgården og Uldvarefabrikken tilbyr vi rom både med og uten kjøkken, familierom, standardrom og superior rom.

Ikon

Rammgården

Vertshusets resepsjon ligger i Rammgården, med inngang både fra byens hovedgate og fra bakgården. Rammgården har navn etter Johan Nataniel Ramm som bygget hovedbygningen slik den står i dag. Den klassiske bygården sto ferdig i 1844 og har huset både kobberverkseiere, gruvefunksjonærer og handelsmenn.

Rammgården har en unik bygningsmasse i tre og tømmer i bakgården.  Her ligger også Vertshusets kjøkken, frokostsal og restaurant. I etasjen over ligger konferanserommene, og i kjelleren finner du Rammkjelleren, som tidligere har vært bryggeri. Her holdes bla a ølsmaking og dette er et ypperlig rom for sammenkomster.

Ikon

Uldvarefabrikken

Brødrene Krogs Uldvarefabrik, skapte arbeid og inntekt for folk i perioden 1914 til 1990. På det meste var det 60 ansatte, mest kvinner, som jobbet 3-skift i dette bygget. Uldvarefabrikken var det største industriforetaket som ble startet opp på Røros siden etableringen av Røros Kobberverk i 1644, og bedriften var i en periode mer betydningsfull for bergstaden enn kobberverket.

I dag er dette bygget en del av Vertshuset Røros. Betongbygningen huser flotte hotellrom i to etasjer med og uten kjøkken. Rommene er designet for å gi gjesten den beste opplevelsen. Du bor midt i historien, med moderne utbygde rom. Uttrykk og kvalitet er vel gjennomtenkt for ditt behag.