Opplev Røros

Vi tilbyr våre gjester opplevelser året rundt, der innsikt i Røros sin unike historie er nøkkelingrediensen.

Ikon

Ølsmaking

Våre dyktige ølkjennere forteller deg om Røros sin ølhistorie mens du får smaksprøver av 3 lokale ølsorter. Du vil også få en smak av lokalprodusert spekemat, samt meskbrød laget av kornmalten fra ølproduksjonen. En smakfull og hyggelig opplevelse. 

Røroskampen

En miks av oppgaver rundt om i Røros sentrum. Lagene må jobbe sammen for å skaffe flest mulig poeng! Her er det noe for de kreative, fysiske og tenkende. Det hele avsluttes med kåring og premieutdeling til vinnerlaget.

Rebusløp kan fint kombineres med ølsmaking.

Kanefart

Oppdag Røros sjarmerende gater gjennom en tur med slede eller vogn. En uforglemmelig opplevelse og unik måte å oppdage Bergstaden på.

omvisning Røros kirke

Røros kirke er en av landets største kirker med sine 1600 sitteplasser. Omvisningen gir et innblikk i bergstadsfolkets liv og tro.

Bergstadvandring

Erfarne guider viser deg både Røros mest kjente steder og perler du ikke visste eksisterte. Vandringen kan kombineres med en omvisning i Røros kirke.

Omvisning i Olavsgruva

Et besøk i Olavsgruva er en vandring gjennom 350 års gruvehistorie. Her får du følelsen av å stige inn i en annen virkelighet fra en svunnen tid.

Olavsgruva ligger inne på Rørosvidda. Ca. 15 km fra Røros.

BESØK RØROSMUSEET

Bli med på en guidet omvisning i Smelthytta i sentrum av Røros. Her finner du interessante og spennende utstillinger knyttet til Røros Kobberverks historie.

Rørosguide

Rørosguide er en lokal aktivitetsleverandør. Gjennom de kan du blant annet oppleve stisykling i variert terreng, kanotur, tur på fatbike og guidet fjelltur på Rørosvidda.

Lokalmatsafari i bergstaden

Bli med på en unik vandring gjennom lokalmathovedstaden Røros. Her er det fokus på lokalmatens historie og utvikling. Safarien avsluttes på Kaffestuggu hvor det serveres en smakstallerken.

Opplev Rørosmeieriet

Besøk Norges største heløkologiske meieri, se produksjonen og få en innføring i historien. Smaksprøver hører med, og kanskje får dere delta i produktutviklingen og smake noe som ingen har smakt tidligere?

Middag i Hagakoia hos Rørosrein

I en sjarmerende sør-samisk koie vil du få servert noe av det beste som kan tilbys av råvarer fra Rørosvidda. Vertskapet forteller om tradisjoner og historien til den samiske befolkningen i Rørosregionen.

Lavvostemning

Opplev den lune stemningen i lavvoen sammen med god mat og drikke. Arranger en unik «get together» eller en rustikk middag i vår lavvo ved Røros Hotell.

Hundekjøring

En tur med hundespann på vakre Rørosvidda oppleves som et eventyr. Veldresserte hunder, førsteklasses utstyr og god sikkerhet gjør turen til en uforglemmelig opplevelse.

Møte med reinsdyr

Hos Rørosrein vil du kunne komme tett på dyrene og kanskje mate de. Kjøring med rein er tilgjengelig fra desember til mars.

Kulturopplevelser

Storstuggu er kulturhuset på Røros. De tilbyr et bredt og variert kulturprogram med teater, konserter, revy, stand-up og dans. Hva med en lukket kinoopplevelse kun for dere?

SJEKK PROGRAMMET HER

Opplevelser hos Kunst og kaos

Opplev galleriet eller bli med en kunnskapsrik guide på en vandring til kjente steder for Harald Sohlbergs malerier fra Røros.

Les mer HER