Røros-regionen har blitt et kraftsentrum for lokalprodusert mat, og det er med stolthet vi på Vertshuset Røros fremstår som en av spydspissene for vår matkultur.
Vi på Vertshuset Røros har en genuin interesse for regional mat og matkultur. Røros har fantastiske mattradisjoner og vi gjør derfor vårt beste for at de skal leve videre. Ved å bruke råvarer fra egen region, bygges stolthet både hos produsentene og hos oss som jobber med mat.
Restauranten ligger i hovedbygningen i Rammgården og rommer opptil 50 personer. I omgivelser inspirert av 1800-tallets borgerskapsstuer på Røros, tilbyr vi 3 -og 6-retters menyer, avstemt etter sesongens beste råvarer. Disse menyene endres for hver måned.
Meny November
Røkt sild terte
Sennep – Rørosrømme – Butterdeig
Melk – Egg – Hvete – Fisk – Sennep
125,-
Carpaccio av gravet Elg fra Stensaasen
Kantarell – Einebær – Melba toast
Egg – Hvete
125,-
Torsk fra Trøndelagskysten
Erter – Bacon – Sennepssaus – Potet
Fisk – Sennep – Melk
315,-
Ribbe av Hampshire Svin
Rødkål – Julesaus – Medisterkake – Potet
Sulfitter – Hvete – Melk
358,-
Oster fra Eggen Gardsysteri
Søtt og sprøtt tilbehør
Melk – Hvete – Bygg – Rug – Valnøtter
119,-
Karamellpudding
Rørosrømme skum – Karamell – Skogsbær is
Egg – Melk – Hvete
129,-
6-retter
825,-